Česky English Magyar

Fulltextové vyhledávání

Vyhledat v katalogu

Drobečková navigace

Úvod > O společnosti > Novinky > Odlakovače německé firmy Haug

Odlakovače německé firmy Haug



Základní řada šetrných odlakovačů ESKA

 

Název

Reakce

Užitná teplota

Odlakuje co

Odlakuje podklad

ESKATEN OMC 2200

kyselá

Za studena

Epoxid, polyester

Ocel, alu omezeně

ESKASTRIP H  470 A

alkalická

Za horka, max. 90°C

PUR

Ocel, alu

ESKASTRIP H  413

alkalická

25°C – 50°C

PUR

Ocel, alu omezeně

ESKASTRIP H 504A

alkalická

20°C – 60°C

PUR, mix, syntetika

Alu

ESKASTRIP H 503

alkalická

Za horka, max. 70°C

Polyester, mix, umělá hmota

Alu, ocel

 

ESKASTRIP H 413

Odlakovací prostředek pro použití při různých teplotách

VLASTNOSTI A OBLASTI POUŽITÍ:  alkalický, bez chlorovodíkový odlakovač použitelný za studena a za horka, speciálně určený pro odlakování polyesterových práškových nátěrů na železe, oceli a hliníku. Polyesterový prášek se rozpustí a ve formě jemného kalu usadí na dně nádoby. U hliníkových dílců je třeba nejprve stanovit zkouškou maximální dobu působení. Delší doba (několik hodin) působení může hliníkové slitiny nebo pozinkovaný povrch lehce poškodit. Používá se převážně pro odlakování chybných nástřiků v oblasti polyesterových laků. Odlakování závěsů se silnou vrstvou laku jen podle výsledků předchozích testů. Odlakování se provádí máčením při 25 - 50oC. Doba odlakování se řídí tloušťkou nánosu a pohybuje se zpravidla kolem 15-45 minut při síle vrstvy 120μm. Odlakované dílce by se měly bezprostředně po odlakování ostříkat vodou, aby se rozpuštěný polyesterový prášek odstranil ještě před zaschnutím. Při ostřikování dílců se postřiková voda v žádném případě nesmí dostat do lázně ESKASTRIPU, protože by mohla velmi silně ovlivnit její účinek, hlavně by však hliník a jeho slitiny poškozovala.

 ESKASTRIP H 470 A

Odlakovací prostředek pro použití za horka

VLASTNOSTI A OBLASTI POUŽITÍ: silně alkalická kapalina, kombinovaná s organickými odlakovacími urychlovači a tenzidy. Tenzidy působí zvláště na rezistentní lakové systémy.

Doba odlakování je oproti dosavadním odlakovačům stejného typu výrazně kratší, zejména u vysoce odolných, vodou ředitelných vypalovacích laků (kataforéza). ESKASTRIP H 470 A je plně účinný při 80 - 90 o C. Doba odlakování závisí na lakovém systému a síle laku a pohybuje se od 0,5 - 24 hodin.

Používá se na odstraňování nátěrových hmot schnoucích na vzduchu a v pecích a polyesterových práškových nátěrů na železe a oceli. Lehké kovy a barevné kovy narušuje. Používá se ve vyhřívaných lázních z oceli s odsáváním nebo okrajovým odsáváním. Jsou-li lázně vybaveny míchacím zařízením, vede to ke zkracování doby odlakování. Koncentrace: podle stupně náročnosti ve stavu dodání nebo ředěný vodou. Běžné použití: 1:1. Teplota: 80-90oC. Při silném zatížení lázně je nutno pravidelně provádět odkalování. Při ředění s vodou vzniká nad hladinou lázně vrstva potenciálně nebezpečných výparů.

 ESKASTRIP H 503

Odlakovač za horka (máčení)

VLASTNOSTI A OBLASTI POUŽITÍ: odlakování hliníkových disků v máčecím procesu při 50 - 75°C . Další oblast použití je odlakování pryskyřičných systémů akryl melaminu na stříbrných příborech při teplotách až do 75°C. Produkt odstraňuje ale také umělé hmoty a základy, tak práškové barvy na bázi polyesteru nebo PUR, stejně tak epoxy-polyesterů. Dodává se již ve stavu použití. Časy odlakování chybně nalakovaných dílců se řídí tloušťkou laku a odlakovací teplotou. Po procesu odlakování je nutné provést oplach vodou. Je důležité zabránit zanesení vody do lázně, neboť ta by výrazně snížila její schopnost odlakování. Stejně tak je třeba zabránit tvorbě vodní krycí vrstvy. Protože zde chybí krycí vrstva, je třeba objemové ztráty doplnit přidáním produktu. Je-li požadavek na krycí vrstvu, doporučujeme krycí olej ESKASTRIP H 503. Před použitím doporučujeme provést nejprve zkoušku na dílcích určených k odlakování.

 ESKASTRIP H 504 A

Odlakovač  hliníku

VLASTNOSTI A OBLASTI POUŽITÍ: speciálně vytvořený pro odlakování hliníkových profilů a jiných kovů procesem máčení. Materiál odstraňuje umělé pryskyřice a základy stejně tak jako práškové barvy na bázi polyesteru, PUP i mixy. ESKASTRIP H 504 A může být používán při pokojové teplotě. Normálně se pohybuje pracovní teplota v rozmezí 40 – 50°C. V případě potřeby je možné teplotu zvýšit až na 60°C. Zvýšení teploty o 10°C zdvojnásobí rychlost odlakování.

Jinak lze odlakování urychlit 2 až 4 násobně tím, že se dílci v lázni pohybuje. ESKASTRIP H 504 A má velmi dlouhou trvanlivost. Oddělený lak tvoří většinou dobře odčerpatelný kal, který se shromažďuje na dně vany a je snadné jej odstranit. ESKASTRIP H 504 A se dodává již připravený pro použití. Materiál je vybaven špatně těkavou krycí vrstvou. Balení lze vždy beze zbytku vyprázdnit. Krycí vrstva nemá žádné odlakovací vlastnosti, proto je třeba dbát na to, aby byly dílce dokonale ponořeny do odlakovací vrstvy.

 ESKATEN OMC 2200

Odlakovač za studena

VLASTNOSTI A OBLASTI POUŽITÍ:kapalný odlakovací prostředek na bázi rozpouštědel s obsahem kyseliny. ESKATEN OMC 2200 neobsahuje chlorované uhlovodíky. Optimální odlakovací účinek je při teplotě lázně cca. 20°C. Používá se k odstraňování 2komponentních laků, epoxidových a PU laků na železe a oceli u vadných nástřiků atd. Při odlakování hliníku a jiných lehkých kovů je předem nutné provést zkoušky na odolnost. ESKATEN OMC 2200 se používá nezředěný pro odlakování máčením nebo v bubnu. Dílce se dokonale ponoří do lázně. Nátěr/lak se odloupne ve formě filmu nebo šupin od podkladu. Zbytky se pak odstraní silným proudem vody. Tato voda se musí likvidovat jako zvláštní odpad, nebo ji lze použít v uzavřeném okruhu. Pozor: nevnášejte do lázně žádné mokré dílce a ani oplachovou vodu. Funkce odlakovače by se tak narušila. Aby se minimalizovaly ztráty odpařováním, může být ESKATEN OMC 2200 opatřen krycím olejem.

                       


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů